Home » Hyviä elokuvia

Elokuvat kiinnostavat ja niitä tehdään paljon. Mikä tekee leffasta hyvän on katsojan henkilökohtainen päätös. Tilastoissa mitataan elokuva sen katsojamääräällä ja tuottavuudella. Siis kurkistamme tilastoja!

Leffatykistä löytyy eka 50 suosituinta nyt jo klassiseksi tullutta kuvaa. Jos kiinnostaa, niin laitappa itsellesi tavoitteeksi katsoa jokainen filmi, jota et ole vielä nähnyt; kulttuuri tietosi kehittämiseksi.

Listan ykkönen: Hyvät, Pahat ja Rumat vuodelta 1966 on seikkailu länkkäri ja melkein samoilla pisteillä kakkosena Kummisetä, joka on rikos draama mafia perheen vaikeuksista.

Mielenkiintoinen viipale suomalaismakua löytyy, kun tarkastelee listan elokuvien tyyppilajeja. Yhdeksän komediaa 50:n listalla vastaavat vajaata viidesosaa – rikos esiintyy 15 kertaa, mikä on yli neljännes. Kauhu, väkivalta, sota ja draama viehättävät ja sekaan sopii fantasiaa ja animaatiota.

Vanhin filmi listalla on 1925 vuoden Kultakuume – Charles Chaplinin komedia köyhyydestä. Elokuvan historian hyllyiltä löytyivät klassikoiksi tulleet Kaupungin Valot, 1931, Nykyaika, 1936, ja Diktaattori, 1940, mitkä myös ovat Chaplinin draama komedioita ja työn taidetta. Mitä tästä nyt päättelisi? Suomalaiset pitävät erityisesti Chaplinin komediasta, sekä hänen tavastaan kertoa tarina kivuliaista ajoista elokuvan kielellä.

Suositko suomalaista? Elokuvauutiset.fi kerää tilastoja ja tämän hetken tietoa elokuvista. Jos listoihin on uskomista niin kotimaisen elokuvan kärkeä koristaa Uuno Turhapuro Armeijan leivissä vuodelta 1984. Tästä päätellen suomalainen komedia on suosittu laji sillä Turhapuroja löytyy viisi ensimmäisen kymmenen joukosta! Ovatko katsojat lapsia vai aikuisia – sitä ei tilastoissa kerrota.

Katsojalukumäärän mukaan ensimmäiset 30 filmiä käsittävät vain neljä 2000-luvulla tehtyä filmiä: Aleksi Mäkelän kaksi leffaa; Pahat pojat ja Matti, Johanna Vuoksenmaan 21 tapaa pilata avioliitto sekä Dome Karukosken Napapiirin sankarit.
Nämä vinkeiksi elokuvista!