Hyviä sivustoja, joilta etsiä tietoa elokuvista


Elokuvien ystävät haluavat usein tietää kiinnostavasta elokuvasta jotakin etukäteen ja usein myös muiden katsojien tai kriitikoiden arviot kiinnostavat. Nykypäivänä onkin melko tavallista suunnata nettiin etsimään elokuvia ja hankkimaan tietoja niistä. Elokuvasivustoja on useita ja etsimällä leffatietoa löytyy muiltakin sivustoilta. Usein on kuitenkin helpointa ja nopeinta käyttää yhtä tuttua sivustoa, joka sopii omiin tarpeisiin.

Erityisesti suomalaisista tai Suomessa esitetyistä elokuvista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Elonet.fi-sivustolle. Sivusto on Suomen kansallisfilmografian ylläpitämä sivusto, jolta löytyy tietoa vanhemmistakin elokuvista. Sivuston kautta voi myös saada tietoja suomalaisista elokuvista, niiden kuvauspaikoista tai muusta dokumentoimattomasta datasta. Tämä monipuolinen sivusto on omiaan esimerkiksi Suomalaisten mustavalkoelokuvien ystäville.

Kun puhutaan elokuvatiedoista, ei voida ohittaa IMDb-sivustoa, joka kokoaa yhteen massiivisen määrän tietoa niin elokuvista, kuin tv-sarjoistakin. Sivusto esittelee elokuvan tekijöitä ja sieltä löytää monenlaista informatiivista sekä viihdyttävää tietoa. Ei siis mikään ihme, että se on monen elokuvaharrastajan suosikkisivusto. Sitä pidetään yleensä myös erittäin luotettavana lähteenä, mitä elokuvatietoihin tulee.

Yksi elokuva-arvostelujen kiistaton suosikkisivusto on Rotten Tomatoes, joka kokoaa yhteen kriitikoiden elokuva-arvioita ja antaa elokuville niiden perusteella prosenttiluvun, joka määrää, onko elokuva ”rotten” eli pilaantunut tomaatti vai ”fresh” eli tuore. Myös yleisön arviolle on oma popcorn-astia symbolinsa. Tällä sivustolla pääsee näkemään mitä muut ovat pitäneet elokuvasta, jonka haluaisit katsoa.