Onko parasta suomalaista elokuvaa olemassa?


Vuosittain julkaistaan suuri määrä erilaisia elokuvia erilaisille yleisöille. Elokuvissa pääsee sukeltamaan mitä erilaisimpiin elokuvamaailmoihin. Mukana on niin draamaa, komediaa, romantiikkaa ja lasten elokuvia.

Ensimmäiset suomalaiset elokuvat olivat mustavalkoisia ja niitä esitetään vielä tänäkin päivänä televisiossa. Nykyään romantiikkaa pursuilevat mustavalkoiset elokuvat eivät saata tuntua niin mukaansa tempaavilta, mutta siihen aikaan elokuvat ovat olleet katsojilleen erittäin mieluisia.

Vuosien saatossa elokuvien teko on kasvanut ja sen mukana myös niiden budjetit. Isommalla budjetilla saadaan aikaan näyttävämpi elokuva hulppealla näyttelijäkaartilla. Lisäksi elokuviin pystytään lisäämään erikoistehosteita ja elokuvaa voidaan myös muokata jälkeenpäin esimerkiksi lisäämällä erilaisia äänitehosteita.

Suomalaisia elokuvia on mahdotonta laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta elokuvien joukosta nousee esiin elokuvia, jotka ovat olleet suomalaisten suosiossa. Suosittuja suomalaisia elokuvia ovat muun muassa Tuntematon Sotilas, Täällä Pohjantähden Alla, Uuno Turhapuro-elokuvat ja Pahat Pojat. Vuoden 2015 suosittuihin elokuviin lukeutui muun muassa Luokkakokous, Napapiirin Sankarit 2, Vares – Sheriffi, Viikossa Aikuiseksi ja Risto Räppääjä ja Sevillan saituri.

Suomalaisten elokuvien joukosta löytyy takuuvarmasti jokaiselle mieluista katsottavaa, kunhan jaksaa paneutua etsimään itselleen mielenkiintoisen elokuvan. Tarjolla on niin vanhempia klassikoita kuin tuoreita elokuvia, joita voi mennä katsomaan elokuviin.

Parhainta suomalaista elokuvaa on vaikea mainita, sillä vastaus vaihtelee melko varmasti sen mukaan, keneltä asiaa kysyy. Luotettavin mielipide muodostuu varmasti katsomalla laajalti suomalaisia elokuvia ja päättelemällä mikä niistä on ollut itselleen mieluinen, joten ei muuta kuin popcornit käteen ja suomalaisten elokuvien katseluun!