Puutarhaohjelmat auttavat unelmoimaan ja suunnittelemaan


Televisiosta tulee ympäri vuoden ihania puutarhaohjelmia, jotka talviseen aikaan auttavat viherpeukaloa kestämään pitkät kuukaudet, joiden aikana mullassa möyriminen ei ole mahdollista. Tuolloin voi suunnitella seuraavan kevään istutuksia. Keväällä ja kesällä taas puutarhaohjelmien vinkkejä pääsee heti toteuttamaan, niistä ja saa lisää intoa puutarhassa työskentelyyn. Mikä parasta, jos omaa puutarhaa ei ole, voi sellaisesti unelmoida katsellen toinen toistaan ihanampia viheralueita.

Puutarhaunelmia

gardening_175282622Suomalaisten puutarhaohjelmien ehdotonta aatelia on jo useampana vuonna puutarhojen ystäviä ilahduttanut Puutarhaunelmia. Tämän ohjelman seuraavan kauden alkua moni puutarhuri odottaa vesi kielellä. Ohjelman juontajana toimii asiantunteva ja innostava Paula Ritanen-Närhi. Hän myös haastattelee kotipuutarhureita, jotka esittelevät upeita ja persoonallisia puutarhojaan ja valavat uskoa sekä innostusta jokaiseen katsojaan.Kotimaisista puutarhaohjelmista saatuja vinkkejä on aloittelevankin puutarhurin helppo lähteä toteuttamaan yhteistyössä esimerkiksi hakemalla Plantinavia.fi -sivustolta vinkkejä. Luotettava alan liike tekee unelmien toteuttamisesta vaivatonta.

Britit tekevät parhaat puutarhaohjelmat

Britit osaavat tehdä maailman parhaat puutarhaohjelmat. Esittelevät he sitten maailmakuuluja puutarhoja tai uuden kotipuutarhan perustamista, sarja on varmasti katsomisen arvoinen. Puutarhaohjelmilla on saarivaltiossa vannoutunut katsojakunta. Niiden juontajat ovat kansallisia superjulkkiksia sen lisäksi, että he ovat todellisia puutarhanhoidon superammattilaisia. Alan Titchmarsh, Monty Don ja Carol Klein ovat henkilöinä sellaisia laadun takeita, että heidän juontamiaan ohjelmia kannattaa asettua katsomaan siten, että on valmiina oppimaan uutta.YouTubesta kannattaa vilkaista Gardener´s World -ohjelmaa. Se on puutarhaohjelmien klassikko numero yksi. Sen katsomisesta nauttii, vaikka ohjelmassa puhutusta ei kaikkea ymmärtäisikään. Valitettavasti tätä huippuohjelmaa ei ainakaan tällä hetkellä näytetä Suomen televisiossa, vaikka se Isossa-Britanniassa pyörii vuoden ympäri.

Rakkaudesta puutarhaan

Rakkaudesta puutarhaan on Alan Titchmarshin luotsaama, ihastuttava englantilainen puutarhaohjelma, jossa saa seurata ihanien viheralueiden syntymistä alusta lähtien.Ohjelman konsepti on tosi-tv-ohjelman ja puutarhaohjelman sekoitus. Ihmiset, jotka eivät vaikean elämäntilanteensa tai aktiivisen yhteiskunnallisen osallistumisensa vuoksi pysty hoitamaan omaa puutarhaansa, saavat Alanin ja hänen rautaisista ammattilaisista koostuvan tiiminsä perustamaan itselleen unelmien puutarhan. Ohjelmissa opetetaan alusta pitäen alueen suunnittelua unohtamatta valaistusta, oleskeluryhmiä ja erilaisia puutarharakennuksia.