Suomalaisia näyttelijöitä


Suomessa kulttuuria harrastetaan paljon ja jonkun täytyy esittää sitä. Tullaksesi näyttelijäksi sinulla on oltava kyky samaistua esittämääsi rooliin. Ne jotka onnistuvat tässä hyvin, saattavat näyttelevät samankaltaista osaa yhä uudelleen ja uudelleen. Tyyppirooleihin joutuminen saattaa hankaloittaa työn löytämistä taiteilijan vanhetessa, joten jatkuvaan kehitykseen on näyttelijänkin pystyttävä alallaan.

Jos olet sattunut syntymään sukuun, jossa näytteleminen on verenperintösi, ovat tietyt ovet alalle jo hieman raollaan. Kriitikot ovat armottomia ja sinua tullaan vertaamaan perheesi taitajoihin ainakin alussa, kunnes oma tyyli ja linja löytyvät näyttämöllä.

Vanhat mestarit muistetaan ja mustavalkoisten elokuvien huippuja olivat Ansa Ikonen ja Tauno Palo, jotka usein edustivat romantiikkaa. Esa Pakarinen ja Spede Pasanen naurattivat.

Mielenkiintoisen listan suomalaisten näyttelytaiteen edustajista sen löydät sivuilta Suomalaisia näyttelijöitä. Näistä parhaista löytyvät valkokankaan suosikit jo vuosien takaa sekä myös viimevuosien elokuvatuotannon mestarit. Listalta voi valita nimen ja Google antaa välittömästi sinulle informaatiota haluamastasi näyttelijästä. Listoja näyttelijöistä on myös Wikipedissa. Näyttelijät ovat usein erikoistuneet joko teatteriin tai elokuviin… saattavat pystyä molempiinkin, mutta Wiki on jakanut heidät näyttelijä luokkiin esitysmuodosta riippuen.

Uusia lahjakkuuksia löytyy joka vuosi. Alalle pääsy on hankalaa mutta nykymeedia antaa innostuneille mahdollisuuden esitellä itsensä maailmalle vaikkapa YouTuben kautta. Jos olet tähti-materiaalia, tulee videosi taatusti katsotuksi ja olet pian julkkis!