Suomen elokuvateollisuuden tuoreimmat uutiset


Suomen elokuvateollisuuden tuorein ja kuumin uutinen on ohjaaja Aku Louhimiehen vuonna 2017 elokuvateattereihin tulevan Tuntemattoman sotilaan uudelleenfilmatisoinnin näyttelijöiden julkistaminen. Louhimiehen ohjaus pohjautuu Väinö Linnan klassikkokirjan sensuroimattomaan versioon, Sotaromaaniin ja poikkeaa siten aiemmista versioista. Louhimies on varmistanut elokuvan suosion ottamalla näyttelijäkaartiin mukaan tämän hetken suosituimpia suomalaisia näyttelijöitä.

Aku Hirviniemi tullaan näkemään alikersantti Hietasena ja Jussi Vatanen vänrikki Koskelana ja Louhimiehen ohjausten vakionäyttelijä Eero Aho puolestaan näyttelee alikersantti Rokkaa. Muita tunnettuja näyttelijöitä ovat muun muassa Juho Milonoff ja Arttu Kapulainen. Tätä versiota jäämme odottamaan jännityksellä, sillä Louhimies on yksi Suomen parhaimmista ohjaajista ja hänen aiemmissa elokuvissaan on synkkien ihmiskohtaloiden kuvaus ollut riipaisevan autenttista. Louhimiehen Tuntemattomasta voidaan siis odottaa tiukkaa ja todentuntuista sotakuvausta.

Toinen mielenkiintoinen elokuvauutinen liittyy ohjaaja Juho Kuosmasen elokuvaan Hymyilevä mies. Kuomasen ensimmäinen pitkä elokuva saa ensi-iltansa toukokuussa Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa Un Certain Regards. Hymyilevä mies kertoo nyrkkeilijä Olli Mäestä ja hänen valmistautumisestaan otteluun höyhensarjan maailmanmestaruudesta Helsingissä vuonna 1962.
Hymyilevän miehen pääroolissa nähdään Jarkko Lahti. Elokuvan on käsikirjoittanut Kuosmanen yhdessä Mikko Myllylahden kanssa. Elokuvan erikoisuus nykypäivän näkökulmasta on se, että se on kuvattu mustavalkoiselle 16 mm:n filmille. Suomen ensi-iltansa Hymyilevä mies saa Kokkolassa 20. elokuuta. Varsinaiseen teatterilevitykseen Hymyilevä mies lähtee syyskuun alussa.